Odins Hird

 

 

Amager

Odins Hird er en gruppe personer på Amager, som har den samme interesse i den oldnordiske tidsalder, kultur, religion (asatroen) m.m. Man mødtes på et lokalt sted i 1986, og her dannede man så en sammenslutning på ca. 15 mennesker. På et efterføgende møde valgte man en ledelse som blev kaldt for "rådet".
Rådet konstituerede sig ved at bruge gamle oldnordiske titler som Birke, Vølve og Høvding. Herefter udarbejdede man så strukturopbygning samt regler. Nu skulle vi jo også have et navn? - og det var lidt af et problem! Men efter mange ideer og forslag var der et ungt kvikt hoved som udbrød: "Hvad med at kalde os for Odins Hird", som vi vedtog. Odins Hird er ikke som andre foreninger, og rådet er valgt på ubestemt tid. Man kan derfor sammenligne os med en skotsk familieklan.
Alle kan optages i Odins Hird, hvis man vedgår sig asatroen, men for hirdmænd/kvinder skal man have tøj eller dragter samt våben der ligner eller minder om vikingetidens. I det sidste årti har der desværre været en del mandefald af naturlige årsager, så vi var ved at være nervøse for, at interessen for det oldnordiske blandt det danske folk var ved at dø ud!

Henvendelse til:

Kaj Bak Pedersen, Høvding tlf: 47522275
Kim Frederiksen, Vølve tlf:32578030
Per "Bøller" Nilson, Birke tlf:32578030